ABD'den Kafkasya'da gerilimi düşürün çağrısı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan sınır gerginliğinin son bularak bölgedeki tansiyonu düşürme çağrısında bulundu.

ABD'den Kafkasya'da gerilimi düşürün çağrısı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan İlham Aliyev ve Nikol Paşinyan ile ayrı ayrı telefonda görüşerek bölgede yaşanan gerginliği değerlendirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşmelerinde, sınır dolayısıyla yaşanan gerginliğin düşürülmesi ve iki taraf arasındaki iletişimin sürmesi çağrısı yaptı.

İki ülke arasındaki problemlerin diyalog ile barışçıl yollardan çözülmesi gerektiğini belirten Sullivan, Azerbaycan ile Ermenistan’ın uluslararası sınırlarını belirleyebilmek için resmi görüşmeler yapmasının gerekliliğinin altını çizerken, ABD’nin Minsk Grubu kapsamında bölgede tansiyonun düşürülmesi konusundaki çabalarına devam edeceğini vurguladı.

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan’dan kontrolünü aldığı Laçın ve Kelbecer illerinde, Ermenistan ile sınırdaki mevzilere yerleşmesi iki ülke arasında gerginliğe neden olmuştu.