ABD'de kongre binası çevresinde görülen dumanın yakınlarda bulunan ve evsiz insanların yaşadığı bir çadırın yanması nedeniyle çıktığı belirlendi

ABD Kongre binasında 'dış güvenlik tehdidi' gerekçesiyle kırmızı alarm durumuna geçildi ve yerleşke içinde bulunan tüm binalara giriş çıkışlar durduruldu. Yerleşke yakınlarında yükselen dumanın nedeninin evsizlerin bulunduğu bölgedeki bir çadırın yanması sonucu olduğunun anlaşılmasının ardından alarm kaldırıldı.

ABD'de kongre binası çevresinde görülen dumanın yakınlarda bulunan ve evsiz insanların yaşadığı bir çadırın yanması nedeniyle çıktığı belirlendi

ABD kongre binası güvenlik tehdidi nedeniyle giriş çıkışlara kapatıldı.

Reuters’a konuşan bir kaynak, “dış tehdit” tespit edildiğini söyledi.Pencerelerden ve kapılardan uzak durun çağrısı yapılırken, Kongre binası yakınlarında dumanlar yükseldiği görüldü.

ABD polisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Joe Biden’ın yemin töreni provası esnasında tanımlanamayan bir güvenlik tehdidi oluştuğu bildirildi.

Öte yandan, Biden’ın tören provasına katılanların ise tahliye edildiği duyuruldu. Yerleşke yakınlarında yükselen dumanın nedeninin evsizlerin bulunduğu bölgedeki bir çadırın yanması sonucu olduğunun anlaşılmasının ardından alarm kaldırıldı.

Yetkililer, dumanların birkaç blok ötede olduğunu ve Kongre binası için tehdit oluşturmadığını söyledi.

Bir kolluk kuvveti yetkilisi, dumanlara bir barınma kampında çıkan yangının neden olduğunu belirtti.