ABD'de Floyd'u öldüren polisin kararı okunmadan hemen önce: 15 yaşındaki siyah çocuk polis tarafından öldürüldü!

ABD'deki polis terörü, George Floyd'u öldüren polis memuru Derek Chauvin'in suçlu bulunduğu açıklanmadan dakikalar önce Ohio eyaletinde gerçekleşti...

ABD'de Floyd'u öldüren polisin kararı okunmadan hemen önce: 15 yaşındaki siyah çocuk polis tarafından öldürüldü!

ABD’nin Ohio eyaletinde 15 yaşındaki Makiyah Bryant isimli siyah çocuk polis tarafından vurularak öldürüldü. Polis terörü, George Floyd’u öldüren polis memuru Derek Chauvin’in suçlu bulunduğunu açıklayan karar okunmadan dakikalar önce Ohio’nun Columbus kentinde meydana geldi.

Yetkililer, polisin olay yerine Bryant’ın teyzesinin bir bıçaklı saldırı girişimi ihbarında bulunduktan sonra geldiğini ve 16.45 sularında 15 yaşındaki çocuğun vurulduğunu ifade etti.

Kendisine saldıran kişilerden korunmak için Makiyah Bryant’ın elinde bıçak olduğunu söyleyen teyzesi Hazel Braynt, polislerin hiçbir uyarıda bulunmadan ateş ettiğini belirterek, “Makiyah, polisler geldiğinde kendisini korumaya çalışıyordu ve onlar gelince bıçağı bıraktı. Polisler, yalan söyleyecek çünkü umursamıyorlar. Artık, siyahları öldürmeyi amaçladıklarını düşünüyorum. Korumak ve hizmet etmek için değil, siyahları öldürmek için buradalar” ifadelerini kullandı.

Polis tarafından vurulan Bryant, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayda başka kimsenin yaralanmadığı belirtildi.

Olay, Chauvin’in kendisine yöneltilen tüm suçlamalardan suçlu bulunduğu açıklanmadan yaklaşık 25 dakika önce meydana geldi.