ABD'de araştırma: Zenginler yoksullardan daha uzun yaşıyor

ABD'de yapılan bir araştırma, para biriktirebilen zenginlerin daha iyi bakım, yiyecek ve dinlenmek için daha fazla zaman sağlayarak daha uzun yaşadığını ortaya koydu.

ABD'de araştırma: Zenginler yoksullardan daha uzun yaşıyor

ABD’de yapılan bir bilimsel araştırma, zenginlerin yoksullardan daha uzun yaşadığını, para biriktirebilenlerin ömrünün daha uzun olduğunu ortaya koydu.

Daily Mail’in haberine göre, Illinois’deki Northwestern Üniversitesi’nden araştırmacılar, 25 yıl boyunca ABD’deki 5 bin 400’den fazla insanı izleyerek, servetleri ve yaşamlarıyla ilgili verileri analiz etti.

Ortalama yaşı 46 olan katılımcılara ilişkin bilgiler 1994 ile 1996 yılları arasında toplandı ve 2018’de yaklaşık beşte birinin öldüğü öğrenildi.

BİRİKİM YAPABİLECEK KADAR ZENGİN OLANLAR ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIYOR

Araştırmacılar, tasarruf edilen her 36 bin sterlinin (49 bin dolar) 24 yılda ölüm riskini yüzde beş oranında azalttığını ortaya koydu.

Amerikan Tabipler Birliği Dergisi’nde (JAMA) yayınlanan araştırmanın baş yazarı Dr. Eric Finegood, “Bulgular, uzun bir yaşamın anahtarlarından birinin, size daha iyi bakım, yiyecek ve dinlenmek için daha fazla zaman sağlayacak ilgili sağlık yararlarında yatabileceğini gösteriyor” dedi.

Dr. Finegood, gelir eşitsizliğini azaltmaya yönelik hükümet politikalarının genel nüfus üzerinde sağlık açısından önemli yararları olacağını da söyledi.