ABD vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat etmeyin uyarısında bulundu

ABD Dışişleri Bakanlığı yapmış olduğu açıklama ile vatandaşlarına aralarında Türkiye'nin de bulundu 116 ülkeye seyahat etmeyin uyarısında bulundu.

ABD vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat etmeyin uyarısında bulundu

ABD Dışişleri Bakanlığı yapmış olduğu açıklama ile ‘covid-19 vakalarının çok yüksek olması’ nedeniyle aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 116 ülkeye seyahat etmeyin uyarısında bulundu.

“Dördüncü Seviye: Seyahat Etmeyin” uyarı listesine eklenen 116 ülke arasında İngiltere, Kanada, Fransa, Meksika, Almanya da yer aldı.

Pazartesi günü yapılan ‘Seyahat Etmeyin’ uyarısı ile dünya çapındaki ülkelerin yaklaşık yüzde 80’ini kapsayacak şekilde genişleteceğini açıklanmıştı.

LİSTE DÜN GECE 150’YE ÇIKTI

Salı gününden önce Dışişleri Bakanlığı’nın listesine göre yaklaşık 200 ülkeden 34’ünü “Seyahat Etmeyin” kategorisinde yer alıyordu. Bu sayı dün gece 150’ye çıktı. Bakanlık güncellemeleri ne zaman tamamlayacağını açıklamadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, kararın bazı ülkelerdeki mevcut sağlık durumunun yeniden değerlendirilmesi anlamına gelmediğini, bunun yerine “Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat uyarı sisteminde (ABD salgın hastalık önleme idaresinin) epidemiyolojik değerlendirmelerini daha yakından yansıtacak bir ayarlamayı yansıttığını” bildirdi.

Yapılan uyarının ise zorunluluğu bulunmuyor ve Amerikalıların seyahat etmesini yasaklamıyor.