ABD, UFO raporunu yayınladı

Savunma ve istihbarat analistlerinin görüşlerinin yer aldığı raporda, askeri pilotlar tarafından çekilen uçan cisimlerin, UFO olup olmadığını açıklamak için yeterli veriye sahip olunmadığı belirtildi.

ABD, UFO raporunu yayınladı

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) merakla beklenen UFO raporu yayınlandı.

ABD’nin gökyüzünde görülen ve UFO olarak adlandırılan cisimlerle ilgili merakla beklenen raporunda UFO’ların varlığı kabul edilirken, “insan dışı yaratık” olarak tanımlanabilmeleri için yeterli veriye sahip olunmadığı belirtildi.

ABD İstihbarat Direktörlüğü tarafından UFO terminolojisinin kullanıldığı raporda, “Tanımlanamayan hava olayları (UAP) hakkında sınırlı miktarda iyi raporlama yapılmış olması, UAP’nin doğası veya amacı hakkında kesin sonuçlar çıkarmamızı engelliyor” denildi.

Ancak bu güçlüğe rağmen raporda, bu nesnelerin “açıkça bir uçuş güvenliği sorunu oluşturduğu ve ABD ulusal güvenliğine yönelik tehdit oluşturabileceği” sonucuna varıldığı belirtildi. Raporda, “Güvenlik endişeleri, öncelikle havacıların giderek daha karmaşık hale gelen hava sahası ile mücadelesine odaklanıyor. UAP, potansiyel bir düşmanın çığır açan veya yıkıcı bir teknoloji geliştirdiğine yönelik kanıt teşkil ediyorsa ulusal bir güvenlik sorununu da temsil eder” ifadeleri yer aldı.

144 RAPOR

Raporda, hükümetin “tanımlanamayan hava olayı” olarak tanımladığı 144 raporu inceleyerek, cisimler kuşlar veya hava balonları, doğal atmosfer olayları, ABD hükümeti veya endüstrisinin geliştirdiği programlar, yabancı düşman sistemleri ve diğer olmak üzere 5 sınıfa ayrılmaya alışılıyçor. Bir vakada nesnenin büyük, sönen bir balon olduğunun saptandığı fakat diğer vakaların açıklanamadığı bildirildi. Açıklanamayan 143 vakada, gözlemlerin kategorize etmek için gerekli verilerden yoksun olduğu kaydedildi. Söz konusu olaylara ilişkin bilgilerin, incelemeye uygun hiçbir teknik veri içermediği ve yalnızca pilotların sözlü hatıralarından oluştuğu da belirtildi. Bu gözlemlerin, sensör hataları veya gözlemcinin yanlış algılamasından kaynaklanmış olabileceği ifade edildi.