ABD, sosyalist Küba’yı bu kez de basın aracılığıyla tehdit etti

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ise ülkedeki eylemlerden ABD’nin finanse ettiği karşı devrimci unsurları ve paralı askerleri sorumlu tutarak söz konusu provokasyonlara hazırlıklı olunduğuna işaret etti.

ABD, sosyalist Küba’yı bu kez de basın aracılığıyla tehdit etti

ABD emperyalizmi, sosyalist Küba’yı bu kez de basın aracılığıyla tehdit etti. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Reuters’a verdiği demeçte Başkan Joe Biden’ın Küba’ya dönük yeni adımlar atmaya hazırlandığını ifade etti. İsmi açıklanmayan yetkililer “Atılacak ilk adımları kısa süre içinde duyuracağını” belirtti. Ayrıca Venezuela’nın Küba’ya desteğinin de atılacak adımların gözden geçirilmesinde değerlendirmeye alınacağını dile getirdi. 1962’den beri yaptırımlara direnen Küba’ya yönelik politika değişiklikleri olacağına işaret eden yetkililer, “Biden yönetiminin Küba hükümeti üzerindeki baskıyı devam ettirirken, Küba halkının insani dramını hafifletmenin yollarını aradığı” yönünde ifadeler kullandı.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ise ülkedeki eylemlerden ABD’nin finanse ettiği karşı devrimci unsurları ve paralı askerleri sorumlu tutarak söz konusu provokasyonlara hazırlıklı olunduğuna işaret etti. Diaz-Canel, “Küba’yı istikrarsız ve tehlikeli göstermek için uluslararası bir kampanya yürütüldüğünü, Küba’da yaygın protestolar düzenlediği anlatısının uydurma olduğunu, bu yalanın sosyal medya, yabancı politikacılar ve aktivistler tarafından yayılmasının tesadüf olmadığını” belirtti.