"ABD, seçim öncesi istikrarı bozmak için proje başlattı"

Iraklı milletvekili Abbas Şail, "Seçim arifesinde, Amerikalılar Irak'ı istikrarsızlaştırmak için önemli bir proje başlattılar." dedi.

Iraklı milletvekili Abbas Şail, ülkedeki erken parlamento seçimleri öncesinde ABD’nin Irak’ı istikrarsızlaştırma projesini gündemine aldığını belirtti.

Sumaria News haber ajansının bildirdiğine göre Şail, “Amerikalılar Afganistan’da yaptıklarının aynısını Irak’ta da yapmaya çalışıyorlar. Irak’taki siyasi grupların tümü, önceden belirlenmiş bir tarihte seçim yapılması gerektiğinde ısrar ediyor.” diye belirtti.

Daha önce, Iraklı milletvekili Hüseyin Salim de ABD’nin Irak’ın içişlerine karışması konusunda bir açıklama yaparak şöyle demişti: “Amerikalılar bir süredir Irak hükümetine Bağdat’ın bir dizi Afgan uyruklu ve mülteciyi kabul etmesine izin vermesi için baskı yapıyorlar. Bu baskıların nedeni Bağdat hükümetinin zayıf pozisyonudur.”

Iraklı yetkili, “ABD’den Afgan vatandaşlarını Irak’ta barındırması için çok fazla baskı var. Siyasi grupların bunu durdurması için Bağdat hükümetine baskı yapması gerekiyor. Afgan uyrukluların Irak’a akını, Amerikalıların sadece güçlerini Irak’tan çekmemeye kararlı olmadığını, aynı zamanda başka projeler de peşinde olduklarını gösteriyor.” diye belirtti.