ABD Savunma Bakanı, Hulusi Akar'ı görmezden gelmiş

Barış Pehlivan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika ziyareti sırasında yanında bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, ABD'li mevkidaşı tarafından randevu talebinin görmezden gelindiğini iddia etti.

ABD Savunma Bakanı, Hulusi Akar'ı görmezden gelmiş

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan bugünkü yazısında Erdoğan ile birlikte Türkevi açılışına giden heyetin içinde olan Hulusi Akar’ın ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin’le görüşme talebinin görmezden gelindiğini yazdı.

Pehlivan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’den daha yeni dönmüştü.

Cuma namazı sonrası şöyle dedi: “ABD’de bizim münasebetlerimiz iki NATO ülkesi olarak burada olmamalı. Daha önce hiçbir ABD lideriyle bu durumu yaşamadım.”

Erdoğan Türkevi’nin açılışı için büyük bir heyetle gittiği ABD’den hayal kırıklığıyla dönmüş gibiydi. Tamam, randevusu yoktu da Biden ile görüşmedi. Tamam, ABD Başkanı ile buluşma ancak G20’ye nasip oldu. Tamam da farklı bir ton vardı Erdoğan’ın siteminde…

Nedeni konusunda fikir verebilecek bir iddia var.

Zira duydum ki Milli Savunma Bakanı’na büyük bir ayıp edilmiş. Yanıt bile verilmemiş.

Şunu demek istiyorum…

Türkevi için New York’ta bulunan heyet içinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da vardı.

Deniyor ki: Bakan Akar ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile de görüşmek için randevu talep etmiş. Ancak tam bir diplomatik nezaketsizlik örneği yaşanmış.

Böyle diyorum, çünkü Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı’nın ABD’deki mevkidaşı ile görüşme talebini görmezden gelmişler.

Olumlu dönüşü geçtim, ret yanıtı dahi vermemişler.

Bu, eskiye oranla çok kritik bir eşik.

Acaba…

Ondan mıdır ki Bakan Akar, Austin ile ne zaman iletişime geçse “daha yakın işbirliği” çağrısında bulunuyor?