"ABD Karadeniz'de olası savaş alanını inceliyor"

ABD'nin bu eylemlerinin amacının “Ukrayna topraklarının askeri ıslahı” olduğunu gösterdiği savunulan açıklamada, Rusya Karadeniz filosunun ABD donanmasına ait gemilerin eylemlerini kontrol ettiğini ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD ve Türkiye’nin aralarında olduğu müttefiklerin Karadeniz’deki tatbikatıyla ilgili açıklama yaptı.

ABD ordusunun Karadeniz’i olası bir askeri harekat alanı olarak incelediğini belirtilen açıklamada, “Tatbikata ABD donanmasının yanı sıra taktik, devriye ve stratejik hava kuvvetlerinin, ayrıca Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Türkiye ve Ukrayna silahlı kuvvetlerinin katılmasının planlandığı göz önüne alındığında, Kiev’in (Ukrayna’nın) güneydoğusunda askeri bir çözüm hazırlaması durumu karşısında olası savaş alanının incelenmesi söz konusu” denildi.

ABD’nin bu eylemlerinin amacının “Ukrayna topraklarının askeri ıslahı” olduğunu gösterdiği savunulan açıklamada, Rusya Karadeniz filosunun ABD donanmasına ait gemilerin eylemlerini kontrol ettiğini ifade edildi.