ABD, İsrail ve Suudilerden BAE'ye eş zamanlı ziyaret

Amerikan hava kuvvetlerine, Mossad’a ve Suudi Arabistan krallığına ait uçakların eş zamanlı olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ne indiği bildirildi.

ABD, İsrail ve Suudilerden BAE'ye eş zamanlı ziyaret

Fars haber ajansının İbranice haber kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Siyonist İsrail rejimi istihbarat servisi Mossad’a ait bir uçak gün öğleden sonra Amerikan hava kuvvetlerine ait bir uçakla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’ne indi.

İsrail Kanal 11 televizyonu ve Kann News’in askeri muhabirlerinden Itay Blumental, kişisel Tewitter hesabından yaptığı açıklamada ırkçı İsrail rejimi istihbarat servisi Mossad tarafından kullanılan bir özel uçağın Amerikan hava kuvvetlerine ait bir uçak eşliğinde Abu Dabi havaalanına indiğini bildirdi.

Itay Blumental, her iki uçağın da bugün sabah ırkçı İsrail rejiminin işgali altındaki Filistin topraklarından havalandığını söyledi.

Blumenthal, bu tweetinden hemen sonra da Suudi Arabistan’a ait bir uçağın daha Abu Dabi havaalanına indiğini belirterek “hikaye daha da ilginç hale geliyor” dedi.

Kann News muhabiri Itay Blumental, 4 Kasım’da da ilk kez siyonist rejime ait bir uçağın Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki havaalanına indiğini bildirmişti.

Bu haberden birkaç gün önce Israel Hayom gazetesinin İbranice sayfası, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan’ın Amerikan Dışişleri Bakanı Antony Blinken’le görüşmesinden sonra “Riyad, Tel Aviv’le ilişkilerini normalleştirecek mi?” şeklindeki bir soruya “İsrail, bölgenin istikrar ve barış yönünde hareket etmesine yardım ediyor” diye cevap verdiğini bildirmişti.

Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, daha önce de Amerikan CNN televizyonunun Suudi rejiminin ırkçı İsrail rejimi ile ilişkilerini normalleştirip normalleştirmeyeceği konusundaki sorusuna “Bu iş yakında olur mu olmaz mı bilmiyorum; bu konu, büyük ölçüde Ortadoğu barış sürecindeki ilerlemeye bağlı. Ancak ilişkilerin normalleştirilmesi seçeneği kesinlikle masada ve 2002’den bu yana da Arap Barış Planı olarak gündemde” diye cevap vermişti.