ABD, IŞİD militanlarını El Tanf üssüne taşıdı

Yerel kaynaklar SANA muhabirine, Amerikan işgal güçlerinin el Şeddadi Kentinin doğusundaki Kamp el-Bulğar Cezaevinde tutulan 10 IŞİD militanını ve Haseke’deki hapishaneden ise 50 IŞİD militanını, zırhlı arabalarla ABD’nin el-Tanf üssüne naklettiğini söyledi. Kaynaklar ayrıca, çok sayıda militanın Haseke’den helikopterle el-Tanf üssüne nakledildiğini belirtti.

ABD, IŞİD militanlarını El Tanf üssüne taşıdı

Suriye resmi haber ajansı SANA; işgalci ABD güçlerinin Haseke ilindeki cezaevlerinde tutulan IŞİD militanlarını Suriye ve Ürdün sınır üzerinde bulunan el-Tanf’taki üssüne aktardığı bildirdi.

Yerel kaynaklar SANA muhabirine, Amerikan işgal güçlerinin el Şeddadi Kentinin doğusundaki Kamp el-Bulğar Cezaevinde tutulan 10 IŞİD militanını ve Haseke’deki hapishaneden ise 50 IŞİD militanını, zırhlı arabalarla ABD’nin el-Tanf üssüne naklettiğini söyledi.

Kaynaklar ayrıca, çok sayıda militanın Haseke’den helikopterle el-Tanf üssüne nakledildiğini belirtti.

SANA, el-Tanf üssüne taşınanmilitanların ikisinin kimliğini açıkladı. Buna göre militanlardan biri, el yapımı patlayıcı cihazların üretiminin denetçisi Kazım Hasan el Calkam (takma adı Ebu el-Bara), diğeri ise arabaların zırhlanmasında ve bubi tuzaklamasında uzman Iraklı terörist Harfan Cedu’ el Hamad.