ABD İHA ile vurdu: IŞİD-K lideri öldürüldü

Amerikan ordusu, Afganistan’ın doğusundaki Nanbahar’da IŞİD’i insansız hava aracıyla hedef aldı. Saldırıda bir IŞİD-K (IŞİD-Horasan) liderinin öldürüldüğü belirtildi.

ABD İHA ile vurdu: IŞİD-K lideri öldürüldü

Amerikan ordusu, önceki gün Kabil Havaalanı’nda düzenlenen ve IŞİD-Horasan örgütünün üstlendiği bombalı saldırılara yanıt olarak, Afganistan’ın doğusunda saldırı planlamalarından sorumlu bir örgüt mensubuna insansız hava araçlı (İHA) saldırı düzenlendiğini duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, yaptığı açıklamada, “Afganistan’ın Nangahar vilayetinde insansız hava araçlı saldırı gerçekleşti. İlk bulgular hedefi öldürdüğümüz yönünde” ifadelerini kullandı. Sözcü, ellerinde saldırı sonrasında herhangi bir sivil kayıp yaşanmadığı bilgisinin olduğunu belirtti.

“KABİL HAVALİMANI SALDIRISINDA DAHLİ OLUP OLMADIĞI NET DEĞİL”

Fox News’e konuşan ismi açıklanmayan bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, saldırıda IŞİD-Horasan örgütü liderlerinden birinin bulunduğu aracın hedef alındığını bildirdi. Öldürülen kişinin Kabil Havaalanı’ndaki bombalı saldırılarda dahli olup olmadığının henüz bilinmediğini belirten yetkili, ayrıca saldırının Pakistan sınırına yakın bir noktada gerçekleştirildiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Tahliye operasyonlarının devam ettiği Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarında perşembe günü bir intihar saldırısı düzenlenmişti. Olayda 13 ABD askeri ve 170’den fazla Afgan sivil yaşamını yitirmişti. Saldırıyı IŞİD/Horasan üstlenmiş, ABD Başkanı Joe Biden ise bu saldırıya karşılık verileceğini açıklamıştı.