ABD: İdlib’de üst düzey el-Kaide liderini öldürdük

Amerika, insansız uçakla İdlib’de düzenlediği bir operasyonda el-Kaide’nin üst düzey liderlerinden birini öldürdüğünü açıkladı.

ABD: İdlib’de üst düzey el-Kaide liderini öldürdük

Fox News’e açıklamada bulunan bir Amerikan savunma bakanlığı yetkilisi, el-Kaide’nin üst düzey liderlerinden Salim Ebu Ahmed’in Amerikan ordusuna ait bir insansız uçakla Suriye’nin İdlib ilinde öldürüldüğünü söyledi.

Amerikan savunma bakanlığı yetkilisi, operasyonun 20 Eylül’de yapıldığını belirterek insansız uçakla düzenlenen operasyon sonucu öldürülen Salim Ebu Ahmed’in el-Kaide’nin bölge dışı operasyonlar sorumlusu olduğunu iddia etti.

Pentagon, Salim Ebu Ahmed’in öldürüldüğü operasyonda sivil kaybı yaşandığına dair bir belirti olmadığını öne sürdü.

Amerikan medyası, 20 Eylül’de Suriye’nin İdlib ilinde el-Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen Hurraseddin adlı gruba ait bir araca insansız uçakla saldırı yapıldığını ve araçtaki üç üst düzey örgüt liderinin öldürüldüğünü bildirmişti.

2013 yılına kadar Suriye’deki silahlı gruplara yoğun şekilde destek veren Amerika’nın Suriye’deki askeri varlığını terörle mücadele ile gerekçelendirmesi inandırıcı bulunmuyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada Amerika’nın Suriye’yi bölmeye çalıştığını belirterek Rusya’nın buna izin vermeyeceğini söylemişti.

Ryabkov, “Amerika’nın Suriye’ye yönelik bölme senaryosu var. Biz buna karşı çıkacağız. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunacağız” demişti.