ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Golan işgaline destek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Golan tepelerinin İsrail'in ulusal güvenliği için önemini vurgulayan bir açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Golan işgaline destek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken CNN televizyonunda yaptığı değerlendirmelerde , İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’ne ilişkin de konuştu. Blinken, “Suriye’de Esad iktidarda olduğu sürece ve İran Suriye’de olduğu sürece Golan İsrail’in güvenliği için oldukça önemli” dedi. Blinken, mevcut durumda İsrail’in Golan tepelerini kontrol etmesini desteklediklerini belirtti.

Blinken, “Bu sorunun yasal boyutunu bir kenara bırakacak olursak, Suriye’de Esad iktidarda olduğu sürece, İran Suriye’de olduğu sürece Golan tepeleri İsrail için önemini koruyacaktır. İran destekli milisler, Esad’in kendisi, tüm bunlar İsrail için önemli bir güvenlik tehdididir. Burada, Golan’ın prtatikte İsrail tarafından kontrol edilmesi önemlidir” açıklamasında bulundu.

İsrail egemenliğinin Golan üzerinde tanınmasına ilişkin yasa boyutunun başka bir konu olduğunu ifade eden Blinken, “Suriye’de işler değişirse buna da ayrıca bakarız ancak şu anda o noktadan çok uzağız” ifadelerini kullandı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 25 Mart 2019’da Golan tepelerinde İsrail’in egemenliğini tanıyan bir Başkanlık İlanı yayınlamıştı.