ABD destekli Rojava Özerk Yönetimi Cenevre’de temsilcilik açtı

Açıklamada “Avrupa ülkeleri ile ilişkilerimizi daha da iyileştirmek amacıyla Özerk Yönetim İsviçre'de temsilcilik açtı. İsviçre'nin Suriye sorununun çözümünde önemli bir rolü olacağına inanıyoruz” denildi.

ABD destekli Rojava Özerk Yönetimi Cenevre’de temsilcilik açtı

ABD destekli Rojava Özerk Yönetimi, çok sayıda uluslararası kurum ve kuruluşun merkezinin bulunduğu İsviçre’nin Cenevre kentinde temsilcilik açtı.

Temsilciliğin açılışı dolayısıyla Rojava Özerk Yönetimi tarafından bir açıklama yayımlandı. Açıklamada “Avrupa ülkeleri ile ilişkilerimizi daha da iyileştirmek amacıyla Özerk Yönetim İsviçre’de temsilcilik açtı. İsviçre’nin Suriye sorununun çözümünde önemli bir rolü olacağına inanıyoruz” denildi.

Söz konusu temsilciliğin Özerk Yönetim projesini daha iyi tanıtmaya vesile olacağı belirtilen açıklamada, “Bu adımla diplomatik ilişkileri sağlamlaştırmak, bölgede huzur ve güvenliği sağlamak, siyasi ve kültürel alanda ortak çıkarları savunmak amaçlanıyor” denildi. Özerk Yönetim’in Almanya, Fransa ve İsveç gibi ülkelerde de temsilciliklerinin olması gerektiği kaydedildi ve ismi sayılan ülkelerin Suriye sorununun çözümünde katkıları olacağı iddia edildi.

Cenevre Ofisi ile birlikte Rojava Özerk Yönetimi’nin yurtdışında 7. temsilciliği açılmış oldu.

Rıjava Özerk Yönetim Eşbaşkanlığı Sözcüsü Bedran Çiya Kurd açılış töreninde yaptığı konuşmada, İsviçre hükümetine, Dışişleri Bakanlığı’na ve projenin gerçekleşmesine katkısı olan bütün taraflara teşekkürlerini iletti. Sözcü, konuşmasının devamında Özerk Yönetim’in ve Demokratik Suriye Güçleri’nin, huzurlu ve güvenli bir bölgenin inşası için IŞİD’e karşı mücadelede çok sayıda kayıp verdiğini hatırlattı ve bu nedenle dünyanın önemli merkezlerinde temsilciliklerinin olması gerektiğini kaydetti.