ABD destekli hükümet 58 kişiyi öldürmüştü: Kolombiya'da halk yeniden sokaklara indi

Vergi reformu adı altında tüm giderleri emekçilerin sırtına yükleyen Kolombiya hükümetine karşı halk yeniden sokaklara indi.

ABD destekli hükümet 58 kişiyi öldürmüştü: Kolombiya'da halk yeniden sokaklara indi

Haber Merkezi

Kolombiya’da halk verilen sözler tutulmadığı için tekrardan sokaklarda eylemlere başladı. Başkent Bogato başta olmak üzere ülkenin önde gelen şehirleri Medellin, Cali, Baranquilla ve Pereria’da bir araya gelen halk, kitleler halinde halk düşmanı Devlet Başkanı Ivan Duque karşıtı sloganlar attı.

Eylemlerin olaysız sonuçlanmasına rağmen polis Bogota’da 4 kişiyi zorla gösteri alanından uzaklaştırdı.

Kolombiya toplumsal olaylara müdahale birimi ESMAD, göstericilere karşı gösteri yapılan kentlerde müdahale için belirli noktalarında önlem aldı.

GÖSTERİCİLERİN TALEPLERİ KARŞILANMADI

Geçtiğimiz aylarda devlet tarafından yapılması planlanan vergi reformu kapsamında devletin bütün giderlerini emekçi halkın sırtına yüklenmek istedi. Bunun üzerine greve giden halka ESMAD’ın sert bir şekilde müdahale etmesi sonucunda 58 kişi hayatını kaybetti.

Öğrencilerin ve işçilerin çoğunlukta olduğu gösterilerde talepleri temel protesto hakkı için tüm demokratik güvencelerin ve özgürlüklerin sağlanması, ESMAD’ın tasfiye edilmesi, polisin Savunma Bakanlığından İçişler Bakanlığına bağlanması ayrıca ulusal diyalog masasının kurulması birlikte tüm sorunların müzakere edilmesi yer alıyordu. Ancak devlet yetkilileri vergi reformunu rafa kaldırmak haricinde diğer hiçbir talebi karşılamadı.

Ulusal Grev komitesi taleplerin karşılanmaması halinde grev kararı alabileceklerini belirtti.