AB, Türkiye'yi "güvenli seyahat listesine" almadı: Belçika tatil satışlarını iptal etti

AB komisyonu, yüksek vaka sayıları nedeniyle Türkiye'yi, "zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken ülkeler" listesinden henüz çıkarmadı.

AB, Türkiye'yi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’yi “güvenli seyahat listesine” yine almadı. Belçikalı tur operatörü TUI, seyahat kısıtlamaları nedeniyle bu yaz yaz tatilinde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere yönelik tüm paket tatilleri iptal etme kararı aldı.

Tur operatörü TUI, turizm haraketliliğinin en yoğun olduğu Temmuz ve Ağustos döneminde Türkiye’nin yanı sıra Tunus Meksika, Jamaika, Maldivler, Dominik Cumhuriyeti ve Miami gibi popüler tatil ülkelerine turist göndermeyecek.

Hollanda’da yayımlanan De Telegraaf gazetesine göre TUI bu kararı, AB seyahat kısıtlamaları nedeniyle aldı. TUI Belçika sözcüsü Sarah Saucin, AB dışın zorunlu olmayan seyahatlerin hala önerilmediliğine işaret ederek, bu konuda yakın gelecekte bir değişiklik olasılığı görünmediğini de vurguladı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, TUI sözcüsü, “Avrupa dışındaki varış noktalarının nerdeyse tamamı hala kırmız listede ve muhtemelen bir süre daha öyle kalacak. Müşterilerimize netlik sağlamak için Temmuz ve Ağustos aylarında Avrupa dışındaki tüm varış noktalarına yönelik paket tatilleri iptal ettik” dedi.

AB komisyonu, yüksek vaka sayıları nedeniyle Türkiye’yi, “zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken ülkeler” listesinden henüz çıkarmadı.

AB’nin, ABD, Arnavutluk Avsutralya, Çin ( sadece Hong Kong. Karşılıklılık olursa ülkenin tamamı), Güney Kore, İsrail, Japonya, Lübnan, KuzeyMakedonya, Ruanda, Sırbistan, Singapur, Tayland, Yayvan ve Yeni Zelanda’ya seyahat kısıtlaması uygulamayacağı öğrenildi.