AA'dan kovulan Turan: Hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım

Bakanlara Süleyman Soylu'yla ilgili sorduğu soruların ardından AA'dan kovulan Musab Turan "Belki de hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım. Soruları sorduğum için asla pişman değilim" dedi.

AA'dan kovulan Turan: Hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a sorduğu soruların ardından Anadolu Ajansı’ndaki iş akdi feshedilen muhabir Musab Turan, kendisine yöneltilen ‘FETÖ’ suçlamalara ilişkin Instagram hesabından açıklamada bulundu.

“Sizi temin ederim ki ne FETÖ’yle ne de başka bir yapılanmayla hiçbir ilgim yok” diyen Musab Turan, bakanlara sorduğu sorular içinse, “Bir gazeteci olarak gündemde olan bunca iddia varken herkesin devletten bir açıklama beklediğini gördüm. Devleti o basın açıklamasında iki Bakan düzeyinde karşımda görünce de tüm vatandaşların merak ettiği soruları sordum” dedi.

Turan, basın toplantısını neden canlı yayınladığına ilişkin sorulara da şöyle yanıt verdi:

“Bu açıklamaların ajanslara kalsa yayımlanmayacağını düşündüğümden Instagram’da canlı yayın yaptım ve merak içindeki herkesin cevapları duymasını sağladım. Şucu bucu değilim ben. Kısır döngülerden yorulan, ülkede gelecek göremeyen gençlerin hislerine tercüman olmak pahasına, belki de hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım. Soruları sorduğum için asla pişman değilim.”