65 yaş üzeri olduğu için otobüsten indirilmek istendi: Ben çalışmazsam açım

65 yaş üzeri olduğu için otobüsten indirilmek istenen yurttaş, "3 tane merdiven sildim, çalıştım. Ben çalışmazsam açım." dedi.

65 yaş üzeri olduğu için otobüsten indirilmek istendi: Ben çalışmazsam açım

İstanbul’da 65 yaş üstü bir kadın, koronavirüs tedbirleri gerekçe gösterilerek otobüsten indirilmek istendi. Kadın ise kendisine tepki gösterenlere “Ben çalışmazsam açım. Beni kim getirip götürecek” yanıtını verdi.

Avcılar’da 65 yaş üstü bir kadın, otobüs şoförü tarafından araçtan indirilmek istendi. Kadın ise çalışmak zorunda olduğunu “Maske takılı, hasta da değilim. 3 tane merdiven sildim, çalıştım. Ben çalışmazsam açım. Versin biri parayı tamam gitmem otururum. Beni kim getirip götürecek” ifadeleriyle anlattı.

Bazı yurttaşlar ise yaşlı kadına, “Sana çalışma diyor ama geçinecek parayı sağlamıyor”, “Tok açın halinden anlamaz” diye destek verirken bazı haber ajansları ve gazeteler ‘gerçeği’ görmek istemedi.

Hürriyet gazetesi, “Ben çalışmazsam açım” diyen kadının kadının haberini “Tüm ısrarlara rağmen ‘Benim sağlığım yerinde’ diyerek araçtan inmedi” başlığıyla servis etti.

Haberde, “Koronavirüs ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üstündekilere getirilen toplu taşıma araçlarına binme yasağına rağmen Avcılar’da İETT otobüsüne binen kadın, tüm ısrarlara rağmen ‘Benim sağlığım yerinde’ diyerek araçtan inmedi” ifadeleri kullanıldı.