6 Parti: Düzen muhalefeti 'parlamenter sistem' için buluştu

'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' çalışması için 6 siyasi partiden temsilcilerin katılımıyla TBMM'de toplantı gerçekleştirildi.

6 Parti: Düzen muhalefeti 'parlamenter sistem' için buluştu

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin hukukçu kurmayları, TBMM’de “parlamenter sistem” konusunda uzlaşılan ilkelerle ilgili toplantı yaptı.

Bugüne kadar TBMM dışında iki kez bir araya gelen 6 partinin bu toplantılarda ana ilkelerle ilgili “yol haritası üzerinde mutabakat” sağladığı belirtiliyor.

Toplantılarda, Cumhurbaşkanının tarafsız olması ve atama yetkisinin kısıtlanması, TBMM’nin güçlendirilmesi konusunda uzlaşıldığı aktarılıyor.

ANKA‘nın aktarımına göre toplantının başlamasından önce konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Türkiye’nin yakın siyasi tarihine baktığımızda altı muhalefet partisinin bir araya geldiği çok az örnek var. Demek ki bu kadar çok ihtiyaç var. Bu sistemin değişmesi için mutabakat var.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise bir soru üzerine, “Bir süre öngörmüyoruz şu anda, çalışıyoruz. Çalışacağız ve çalışmalarımızı sayın Genel Başkanlarımıza sunacağız. Türkiye için çalışıyoruz” dedi.