'6 milyon nerede?' sorusuna yandaş gazete hakaret ve küfürle yanıt verdi

Konya yerelde belediyeye çok yakın bir gazetenin manşetinde '…mala anlatır gibi anlattı…' ve '…ananla yedim derdim…' gibi ifadelere yer verildi.

'6 milyon nerede?' sorusuna yandaş gazete hakaret ve küfürle yanıt verdi

Konya’da AKP’ye yakınlığıyla bilinen yerel bir internet sitesinin ‘6 milyon’ tartışmalarına ilişkin haberler tepki topladı. Haberlere ilişkin Gelecek Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Konya yerelde belediyeye çok yakın bir gazetenin manşetinde ‘…mala anlatır gibi anlattı…’ ve ‘…ananla yedim derdim…’ gibi ahlaksızca üslupla sizden açıklama bekleyen Konyalılara hakaret edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan’ın, valiliğin esnafa dağıtması için belediyeye verdiği 6 milyon lirayı kendilerine dağıtmadığı iddiasıyla ilgili dün açıklama yapmış; Altay kendilerine Valilik tarafından para aktarılmadığını ifade ederek, şunları söylemişti:

“İşin aslının 9 Nisan tarihinde Konya Valiliği ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen bir protokolden ibaret. 12 Nisan’da bize resmi yazı ile gönderiliyor. Konu şu; Konya’nın 24 ilçesinde yapılacak parke yollarla ilgili 6 milyon 84 bin liralık bir kaynağın aktarılması ile ilgili protokol. Peki, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı niye kendi yapmıyor da bunu Konya Büyükşehir’e veriyor. Çünkü gelen para Konya Büyükşehir Belediyesi’ne sadece parke malzemesi için veriliyor. İşçilikle ilgili bedelleri biz ödüyoruz. Burada amaç şu; 120 bin metrekare yol yapmak yerine 234 bin metrekare yol yapmak, daha fazla insanın bu yolu kullanmasını sağlamak. Bu para nerede? Bu para YİKOB’ta duruyor. İşin bitiminde hakkediş karşılığında Konya Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek. ‘Nerede, nerede’ diye sorduğunuz para orada. Esnafa destekle alakası yok. Koparılan bütün fırtına bu.”

AKP HABERCİLİĞİ…

Altay’ın basın toplantısındaki açıklamalarına yer veren yerel bir haber internet sitesi 6 milyonun akıbetini soran Konyalılara ‘Ananla yerdim demek isterdim’ şeklinde çirkin ifadeler yer alırken, Altay’ın açıklamalarını ise ‘mala anlatır gibi anlattı’ şeklinde ‘haberleştirdi’.