6 kişilik temizlik işçisi alımı ilanına yaklaşık 2 bin kişi başvurdu!

Karaman'da üniversitenin 6 kişilik sürekli temizlik işçisi iş ilanına 1919 kişi başvurdu.

6 kişilik temizlik işçisi alımı ilanına yaklaşık 2 bin kişi başvurdu!

Türkiye’de işsizlik oranları şeffaf bir şekilde açıklanmasa da işe alım ilanları gerçekleri gözler önüne seriyor. Karaman’da Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin 6 kişilik temizlik işçisi iş ilanına yaklaşık 2 bin kişi başvurdu.

Üniversite, bir süre önce 1 adet temizlik görevlisi (Eski Hükümlü veya Terör Mağduru) ve 5 adet temizlik görevlisi sürekli işçi alınacağını duyurdu. Üniversitenin işçi alımı için İŞKUR tarafından temizlik görevlisi (Eski Hükümlü veya Terör Mağduru) ilanına 13 kişi, temizlik görevlisi ilanına ise 1906 kişi başvurduğu bildirildi.

KURA SONUCU BELİRLENECEK

Üniversitenin resmi sitesinde işe alınacak kişilerin çekilecek kura sonucu belirleneceği duyuruldu. Konuya ilişkin üniversiteden yapılan açıklamada, “İŞKUR’un gönderdiği başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört katı oranında kişi kura çekimi sonucu asil aday belirlenecek olup kura ile ayrıca aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste oluşturulacaktır. Noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekimi 28 Mayıs 2021 Cuma günü saat 10.00’da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda yapılacaktır.” denildi.