5 litrelik ayçiçek yağı, 'ucuz satacak' denilen PTT'de marketten daha pahalı!

Aynı marka 5 litrelik ayçiçek yağının büyük marketlerde 74,95 TL’den satıldığı, e-ticaret sitelerinde 78 liradan başlayarak satıldığı görüldü. PttAVM.com'da ise aynı ürünün fiyatı 85,01 TL.

5 litrelik ayçiçek yağı, 'ucuz satacak' denilen PTT'de marketten daha pahalı!

Başta temel gıda ürünleri ve ayçiçeği yağı fiyatlarındaki önlenemeyen artışa çare olarak PTT’nin internet sitesi üzerinden ucuz ürün satışına başlayacağı duyurulmuştu. PTT’de 5 litrelik ayçiçek yağının 85,01 TL’den, markette ise aynı yağın 74,95 TL’den satıldığı görüldü.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Twitter hesabından, PTT’nin sattığı 5 litrelik ayçiçek yağını market fiyatı ile karşılaştırdı ve PTT’nin ayçiçek yağı 10 TL daha pahalıya sattığı görüldü.

Markaları aynı olan 5 litrelik ayçiçek yağı, PTT’de 85 TL’ye satılırken bir marketin internet sitesinde 74 liraya satılıyor.

Özkoç, paylaşımında, “PTT ucuz ayçiçek yağı satacak dediler. Marketten daha pahalı. AKP corona virüsten daha tehlikelidir” ifadelerini kullandı.

PTT’NİN İNDİRİMLİ ÜRÜN SATACAĞI DUYURULMUŞTU

Temel gıda ürünleri ve ayçiçek yağı fiyatlarında önlenemeyen artışa çare olarak PTT’nin Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com’a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satışına başlandığı duyurulmuştu.

Aynı marka 5 litrelik ayçiçek yağının büyük marketlerde 74,95 TL’den satıldığı, e-ticaret sitelerinde 78 liradan başlayarak satıldığı görüldü. PttAVM.com’da ise aynı ürünün fiyatı 85,01 TL.

ERDOĞAN, ESNAFA YÜKLENDİ

Meyve, sebze ve bakliyatta ciddi fiyat artışlarının olduğunu söyleyen  ve fiyat artışlarından esnafı sorumlu tutan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Buradan bütün esnaflarımıza sesleniyorum. Eğer bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın ve vatandaşımıza da zulmetmeyin.” dedi.