32 Bin lira maaşlı Memur-Sen Başkanı: Bizim ne Erdoğan'la sorunumuz var, ne de Erdoğan sorunumuz var

İktidara yakınlığıyla bilinen Memur-Sen'in genel başkanı Ali Yalçın "Bizim ne Tayyip Erdoğan'la sonumuz var, ne de Tayyip Erdoğan sorunumuz var" dedi.

32 Bin lira maaşlı Memur-Sen Başkanı: Bizim ne Erdoğan'la sorunumuz var, ne de Erdoğan sorunumuz var

AKP’nin yandaş “kamu” sendikası Memur-Sen’in genel başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı geldiği Muş’ta bir otelde düzenlenen toplantıda konuştu.

Hükümet’le aralarında, kamu emekçileriyle alan edercesine imzaladıkları toplu sözleşmeye değinen Yalçın, “Bu toplu sözleşme, memur sendikacılığı tarihinde mutlaka ama mutlaka devamlı kullanılacak, konuşulacak ve üzerine vurgu yapılacak bir toplu sözleşmedir. Bu toplu sözleşmede en kıymetli yanımız, toplu sözleşme ikramiyesi kısmı. 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle sendikalıyla sendikasız arasına 400 lira fark koyduk.” diye konuştu.

‘ERDOĞAN’ SEVDASINI ANLATTI: BİZ MEMUR-SEN’İZ

Konuşmasının devamında, memleketteki en büyük gündemin 2023 seçimleri olduğunu söyleyen Yalçın, “Siyaset kendi içerisinde 2023’e ilişkin bir mücadele yürütüyor. Kiminin Tayyip Erdoğan’la sorunu var, kiminin Tayyip Erdoğan sorunu var. Bizim ne Tayyip Erdoğan’la sonumuz var, ne de Tayyip Erdoğan sorunumuz var. Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz Memur-Sen’iz. Bizim üzüm yemek gibi bir derdimiz var, bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok. Biz topuk selamıyla sokağa inmeyiz, biz kritik dönemlerde sokakta mikser görevi görmeyiz. Bizim aklımız bize yeter. Başkasının aklıyla hareket etmeyiz biz. Entelektüel kapasiteyiz biz. Profesör, doçent, mühendis, doktor, öğretmen ve imam bana üye. Dolayısıyla Türkiye’nin okumuş, yazmış, entelektüel kapasitesiyiz biz. Öyle dolduruşa gelecek, sufleyle sokağa indirilecek kitle falan değiliz. Benim sorunum ekmek, benim sorunum emek, benim sorunum memleket.” dedi.