Polisten 3 çocuğa cinsel istismar

Muğla’da 3 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan polise 25 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Polisten 3 çocuğa cinsel istismar

Muğla’nın Milas ilçesinde 2018 yılında görev yapan polis memuru C.H.’nin (47) komşularının çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar verildi.

İddiaya göre, ilçede 3 kız çocuğu, komşuları olan eski öğretmenlerini zaman zaman ziyaret ederek öğretmenlerinin çocuklarıyla oynuyordu. Öğretmenleri evde olmadığı zamanlarda çocuklarıyla oynamaya giden 3 kız çocuğu öğretmenlerinin eşi polis memuru C.H. tarafından cinsel istismara maruz kaldı.

Skandal, öğrencilerin yapılanları anlatmaları sonrası açığa çıktı. C.H. hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olan ailelerin yaklaşık 3 yıllık hukuk mücadelesi sona erdi.

Yaşanan süreçte Milas – Bodrum Havalimanı’nda görevli olan polis memuru C.H. önce farklı bir ilçeye tayin olsa da kısa süre sonra görevinden istifa etti. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden mahkeme kararını verdi.
Her çocuk için ayrı ayrı cinsel istismar suçundan yargılanan ve ayrıca çocuk pornosu depolamak ve bulundurmak suçundan açılan davadan polis memuru C.H. toplam 25 yıl 10 ay hapis cezası ve ayrıca 166 gün adli para cezasına çarptırıldı.