22 yaşındaki İngiliz youtuber katliam yaptı: 5 ölü

22 yaşındaki Jake Davison İngiltere’nin Plymouth şehrinde 5 kişiyi vurarak öldürdü. Olayla ilgili İngiltere Başbakanı Boris Johnson sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Johnson, “Aklım dün gece hayatını kaybedenlerin arkadaşları, aileleri ve yaşanan trajik olaydan etkilenen herkesle” dedi.

22 yaşındaki İngiliz youtuber katliam yaptı: 5 ölü

Profesör Waffle adıyla bir YouTube kanalında yayın yapan 22 yaşındaki Jake Davison İngiltere’nin Plymouth şehrinde 5 kişiyi vurarak öldürdü.

BBC’de yer alan habere göre; İngiltere’nin Plymouth şehrinde silahlı saldırı oldu. Saldırıyı Profesör Waffle adıyla bir YouTube kanalında yayın yapan 22 yaşındaki Jake Davison yaptı.

 

5 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Görgü tanıkları Davidson’un kullandığı silahı ağır bir pompalı tüfek olarak tanımladı. İfadelere göre saldırgan öncelikle aile bağlantısı olduğundan şüphelenilen 51 yaşında bir kadını öldürdü. Sonrasında sokakta rastgele ortalığa ateş açmaya başlayarak üç yaşında küçük bir kızı ve muhtemelen ailesinden biri olan 43 yaşında bir erkeği vurarak öldürdü. Şüpheli devamında Biddick yoluna çıkarak yoldan geçen 53 yaşında bir kadını ve 33 yaşında bir erkeği de vurdu.

 

“BEN BİR TERMİNATÖRÜM”

Davidson’un üç hafta önce çektiği ve YouTube’a yüklediği videoda kendisinden “depresyon mağduru bir bakir” olarak bahsettiği de ortaya çıktı. Çektiği videolarda hayatından ne denli nefret ettiğini, kadınlarla iletişim kurmakta nasıl zorlandığını ve kendisini amaçsız hissettiğini ifade eden Jake Davidson son videosunda kendisinin bir terminatör olduğuna inandığını da dillendiriyor.

 

İNGİLTERE BAŞBAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Saldırının ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Johnson, “Aklım dün gece hayatını kaybedenlerin arkadaşları, aileleri ve yaşanan trajik olaydan etkilenen herkesle” dedi.