184,6 milyon liralık ihale, 'özel olarak davet edilen' şirkete verildi

Bergama-Soma Karayolu ihalesi, 184.6 milyon liraya 'özel olarak davet edilen' Dörtyol İnşaat'a verildi.

184,6 milyon liralık ihale, 'özel olarak davet edilen' şirkete verildi

Muğla ile Çanakkale arasında yer alan Bergama-Soma Karayolu ihalesi özel olarak davet edilen Dörtyol İnşaat’a 184,4 milyon liraya verildi. 2004 yılında kurulan şirketin ihaleyi 31 Aralık’ta tamamlaması gerekiyor.

Danıştay’ın kararlarına rağmen, Kamu İhale Kanunu’ndaki 21b Pazarlık maddesini kullanan AKP iktidarı, büyük kamu ihalelerini istediği firmalara dağıtmaya devam ediyor.

Bir otoyol projesi daha kanunun doğal afetler gibi önceden öngörülemez acil durumlar için istisna olarak belirlediği bu madde kullanılarak, kimseye duyurulmadan, özel olarak davet edilen bir şirkete verildi.

“Bergama-Soma Yolu (Km: 0+000 – 10+000 (i) – 34+654,94 Arası) “Bergama Çevre Yolu, Bergama Şehir Geçişi ve Soma-Savaştepe Otoyol Bağlantısı Dahil” Toprak İşleri, Sanat Yapıları, Üstyapı ve BSK yapılması İşi” ihalesi 8 Nisan’da gizli kapaklı gerçekleştirildi. Sözcü’nün haberine göre, ihale 184.6 milyon liraya Dörtyol İnşaat’a verildi. 24 Mayıs’ta imzalanan sözleşmeye göre 26 Mayıs’ta başlayacak inşaat 31 Aralık’ta tamamlanacak.

2004 YILINDA KURULDU

2004 yılında kurulan Dörtyol İnşaat, ana faaliyet alanı olarak açıkladığı yol, altyapı, köprü, viyadük işlerinde birçok kamu ihalesi aldı. TEM Çorlu Köprülü Kavşağı, Hasdal Kavşağı, Kağıthane Kavşağı, Kavacık Beykoz Yolu, Korudağı Gelibolu Yolu,Lüleburgaz- Kınalı Yolu bunlardan bazıları.