1,5 yıldır faaliyetteydi: Erdoğan bugün açılışını yaptı

Erdoğan, Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi Açılışı'nda "Yaklaşık 1,5 yıldır faaliyette olan tesisimizi resmi açılışını yapmak bugüne nasip oldu." dedi.

1,5 yıldır faaliyetteydi: Erdoğan bugün açılışını yaptı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da 1,5 yıldır faaliyette olan Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi Açılış Törenine katıldı. Erdoğan açılışta, “Yaklaşık 1,5 yıldır faaliyette olan tesisimizi resmi açılışını yapmak bugüne nasip oldu.” dedi.

“At bir medeniyet kurma aracıdır; tarihimizin ve medeniyetimizin bu önemli sembolüne sahip çıkmak boynumuzun borcudur.” diyen Erdoğan, “Tarihçilerin bir kısmı Türk milletini asker- millet olarak tarif eder. At, ok, güreş; sadece bu üç spor dalı dahi binlerce yıllık Türk tarihini anlatmaya yetecek zenginliğe sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Kendini, tarihini, medeniyetini bilen, inançlı, ahlaklı, erdemli gençler yetiştirmeden geleceğimize güvenle bakamayız. Son dönemde tarihimizi ve kültürümüzü anlatan dizilerin ilgi çekmesinin gerisinde milletimizin geçmişini bilme, tanıma ve yaşatma heyecanı yatıyor. Ata sporlarımızı insanımıza anlatacak her çabaya destek veriyoruz.”