15 kişinin öldüğü kazada büyük iddia: Seferden önce otobüs arızalı diye mesaj attı

Balıkesir'de meydana gelen kazada 15 kişinin yaşamını yitirdiği otobüs faciasında ölen şoför Kerem Başol son yolculuğuna uğurlandı. Başol'un ağabeyleri kaza öncesinde otobüsün arızalı olduğuna dair kardeşlerinin mesaj attığını iddia etti.

15 kişinin öldüğü kazada büyük iddia: Seferden önce otobüs arızalı diye mesaj attı

Balıkesir çevre yolunda meydana gelen kazada takla atarak yoldan çıkan otobüste bulunan 15 kişi hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralandı.

Zonguldak’tan İzmir’e hareket eden Balıkesir’de meydana gelen kazada otobüs faciasında ölen şoför Kerem Başol son yolculuğuna uğurlandı. Şoför Başol’un ağabeyleri ise kardeşlerinin kaza öncesi aracın arızalı olduğuna dair mesaj gönderdiğini iddia etti.

Kardeşinin kazadan önceki gün 12 saatlik yoldan geldiğini öne süren ağabey Serkan Çengelcik, “Firma müdürü yanımda kardeşimi arayıp, ‘Benim hatırım için gideceksin’ dedi” diye konuştu.

Öte yandan, Efe tur firması yetkilileri iddiaları yalanlayarak, “Bu kapıda ekmek yiyen binlerce insan var. Kamera görüntüleri, takograf kayıtları mevcuttur. İddialar asılsızdır” dedi.

Önceki akşam Zonguldak’tan İzmir’e yola çıkan ve dün sabaha karşı Balıkesir’de meydana gelen feci kazada hayatını kaybedenler toprağa veriliyor. Kazada rahatsızlanan arkadaşının yerine yola çıktığı iddia edilen şoför Kerem Başol, memleketi Kozlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şoför Başol’un 13 yaşındaki kızı ve annesi, bir an olsun bile tabutun başından ayrılmadı.

Kerem Başol’un ağabeyi Erkan Çengelcik, kardeşinin uyuduğuna veya viraja hızlı girdiğine dair iddiaların doğru olmadığını söyledi. Kardeşinin kazadan önce aracın arızalı olduğuna dair mesaj attığını söyleyen Erkan Çengelcik, “Yalan yanlış şeyler konuşuluyor. Yok uyumuş, yok viraja hızlı girmiş. Araba bozukmuş, mesajlar elimde. Benim kardeşim de gitti. Vefat edenler de oldu. Bütün ailelerden gerçekten özür dilerim. Benim yanımda büyüdü, elimde büyüdü. Ben baktım. Arabanın arızalı olduğunu iddia ediyor. Uyuyan bir kimse 40-45 metreden frene basar mı? Uyuyakalıp frene basma şansı yok. Bu mesajı kazadan önce attılar. Çocuk zaten yetim, bir kızı kaldı 13 yaşında” diye yaşananlara tepki gösterdi.

“YOLDAN GELDİ, DİNLENMESİ GEREKİYORDU”

Ağabey Serkan Çengelcik, kardeşinin olay gününden önce 12 saatlik yoldan geldiğini anlattı. Zonguldak-İzmir seferi için kendisinin yanında kardeşini arayan firma müdürünün ‘Benim hatırım için gideceksin’ dediğini iddia eden Serkan Çengelcik, gazetecilere şöyle dedi:

“Firmanın yetkilisi benim yanımda aradı. Gel dedi. Kardeşim çok yorgunum gidemem dedi. O şoför rahatsız sen gel başka ehliyet geçiririz sen gidersin dedi. Çocuğu o şekilde yorgun argın yola çıkardılar. Ben gitme dedim ama o ‘Ya işime son verirseler ben ne yaparım?’ dedi. Seferden gelmişti, duş almıştı. Pantolonunu terziye vermişti. Eve geçtiğinde müdürü telefon açtı ona. Şu an ise telefonu ortalıkta yok kardeşimin. Telefon çalıyor ama bulunamadı. Jandarma da bulamadı telefonunu. Yola çıkmadan önce İzmir hattından gelmişti. Sen gel ben sana başka ehliyet bulurum dedi. Müdürü, ‘Benim hatırım için gideceksin’ dedi. Çocuk mecbur kalktı, yola gitti. Bunu herkes biliyor. Normalde yola çıkması yasak. O nedenle başka ehliyet kullanıyorlar. Hep diyordu araçların arızalı olduğunu. Yoldan gelmiş adamı nasıl yola çıkartıyorsunuz?”

Dört kardeş olduğu öğrenilen Kerem Başol’un yaklaşık 5 yıldır muavinlik ve şehirlerarası otobüs şoförlüğü yaptığı öğrenildi.