'128 milyar dolar nerede?' afişleri, savcılık talimatıyla kaldırılıyor

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde reklam panolarına asılan "128 milyar dolar nerede?" sorusunun yer aldığı afişler, savcılık talimatıyla CHP parti binalarından sökülüyor.

'128 milyar dolar nerede?' afişleri, savcılık talimatıyla kaldırılıyor

Savcılık, AKP’li Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak döneminde dövizi sabit tutmak için harcandığı iddia edilen 128 milyar doları sorgulayan afişleri ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ saymıştı. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde reklam panolarına asılan “128 milyar dolar nerede?” yazılı afişler toplanmaya başlandı.

İstanbul Ataşehir’de polis ekipleri CHP ilçe binasının önüne getirdikleri vinçle, ‘128 milyar dolar nerede?’ afişini kaldırdı. CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından, “Ataşehir İlçe Binamıza, buharlaştırılan Milletin parasının nerede olduğunu sormak için astığımız #128MilyarDolarNerede pankartın hukuksuz indirilmemesi için İlçe Başkanımız Celal Yalçın ile örgütümüz nöbette” ifadelerini kullandı.

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı’na ‘128 milyar dolar nerede?’ afişini sökmek için polis zırhlı araçlarla geldi. Kadıköy, Sultangazi ve Bağcılar’da da asılan pankartlar indirildi.

Kastamonu’da ve Niğde’de de CHP İl Başkanlığı binasına asılan “128 milyar dolar nerede” pankartı, polisler tarafından kaldırıldı. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, KRT TV’de Şimdiki Zaman progamında Gürkan Hacır’a gönderdiği mesajda CHP Niğde İl Başkanlığı’na asılan ‘128 milyar dolar nerede?’ afişi nedeniyle ifadeye çağrıldığını duyurdu.