"12 yaş altı çocuklara aşı yapılması şu an gündemimizde yok"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 12 yaş altı çocuklara aşı yapılmasının gündemde olmadığını bildirdi.

Meclis’te basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Turkovac’taki son durumla ilgili, “İhtiyaç olan 3 bin gönüllünün 1000’i şu anda tamamlandı. Vatandaşları gönüllü olmaya davet ediyorum” dedi. Koca, “Çalışma ne kadar hızlı yapılırsa acil kullanımla birlikte seri üretime geçmiş olacağız” diye konuştu.

Okullarda PCR taraması sonuçlarına değinen Koca, “Tarama sonuçları çıktı. Belli aralıklarla devam etmek istiyoruz. Taramalarda toplumda farklı olarak okul dönemindeki çocuklarda oranın çok yüksek olmadığını gördük. Tedirgin olunacak bir durumun olmadığını söyleyebilirim. Okulların özellikle salgın sebebiyle kapalı olama ihtimalini vatandaşımız artık düşünmemeli, bu sorulmamalı. Salgın okulların kapanma sebebi olmayacak” ifadelerini kullandı.

Koca, ayrıca, “Şu an için gündemimizde 12 yaş altı çocuklara aşı yapılmasının olmadığını söyleyebilirim” diye konuştu.

“Üçüncü doz BionTech gerekli mi?” sorusunu yanıtlayan Koca, “Yarın Bilim Kurulu’nun gündem konusu olacak. Orada ne zaman, kimlerden başlayarak yapılması gerektiği tartışılır. Bilim Kurulu’ndan sonra açıklamayı yapmış oluruz, yarın Bilim Kurulu gündeminde olacak” ifadelerini kullandı.