"11 ayda verdikleri para 1000 lira, geçinmek için enstrümanımı sattım"

Salgının vurduğu sektörlerden bir tanesi de müzik sektörü oldu. AKP, müzisyenlere 1000 lira yardım yapılması için bir de video istemişti.

Salgının vurduğu sektörlerden bir tanesi de müzik sektörü oldu. AKP, müzisyenlere 1000 lira yardım yapılması için bir de video istemişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de pandemi kısıtlamaları nedeniyle işlerinden olan müzisyenlerin dertlerini dinledi.

Mermer ocağında çalışmayı denediğini belirten ve enstrümanını satmak zorunda kalan bir müzisyen, “Müzik sektörü bittiği için geçinemez durumdayız. Ben kendi enstrümanımı sattım. Bir sürü arkadaşım satmak zorunda kaldı. Yaşam şartları zor, eşimi ve çocuklarımı köye gönderdim. Ne doğalgaz, ne elektrik faturamı ödeyebiliyorum ne market alışverişi yapabiliyorum. Sezon açılsa düğünler başlasa bile benim düğüne gidecek enstrümanım yok. 11 ayda aldığımız sadece 1000 TL yardım…” diye konuştu.

O ifadeler şöyle sürdü:

“Başka hiçbir destek yok. Yerel yönetimlerin bize sahip çıkması lazım. Diğer şehirlerde müzisyenlere çalışan olursa 1000’er TL, çalışmayan müzisyen ise 2000 TL yardım veriliyormuş, Denizli Büyükşehir Belediyesi de bize böyle yardım yapsın.

Evim kira, 9 aylık kira borcum var, 2-3 güne ev sahibi ‘evi boşalt’ diye geliyor, ayrılsam nereye gideceğim. İş aradım. İŞKUR’a başvurdum, mermer ocağı çıktı. Sen bunu yapamazsın dedi sahibi, sakatlanıyordum orda da olmadı.” ifadelerini kullandı.”