1 milyon 175 bin liralık bir ihale daha Kolin İnşaat'a verildi

Dünya Bankası'nın 1990-2020 yılları arasında en çok ihale alan şirketler listesinde Türkiye'den beş şirket ilk 10'da yer alıyor.

1 milyon 175 bin liralık bir ihale daha Kolin İnşaat'a verildi

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Konya’nın Ereğli ilçesindeki sulama kanalı yenileme işi ihalesi tam 1 milyon 175 bin TL’ye Kolin İnşaat’a verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Konya’nın Ereğli İlçesindeki sulama kanalı yenileme işi ihalesi, devlet ihalesi rekortmenlerinden Kolin İnşaat’a verildi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, DSİ Genel Müdürlüğü “Ereğli İvriz Sol Sahil Sulaması Kanalı Yenileme” adı altında 6 Mayıs tarihinde bir ihale düzenledi. Üç şirketin katıldığı ihale tam 1 milyon 175 bin TL’ye Kolin İnşaat’a verildi. Kolin İnşaat ile DSİ arasında da 26 Mayıs’ta sözleşme imzalandığı açıklandı.

Kolin’e verilen ihale yine Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.

Kolin İnşaat, AKP’yle birlikte büyüyen, ‘ilgi alanları’ genişleyen, ihalelerin vazgeçilmez ismi olan ve yağma projeleriyle doğayı katleden şirketler sıralamasında başı çekiyordu.

Dünya Bankası’nın 1990-2020 yılları arasında en çok ihale alan şirketler listesinde Türkiye’den beş şirket ilk 10’da yer alıyor. Limak, dünyada en çok altyapı yatırımı ihalesi alan 2’nci şirket olurken, Cengiz 4’üncü, Kolin 5’inci, Kalyon 6’nci ve MNG 7’nci sırada bulunuyor.