Zuckerberg'e 'Trump' faturası: 7,2 milyar dolar kaybetti

ABD Başkanı Donald Trump'ın, George Floyd'un polis şiddeti ile öldürülmesinin ardından başlayan eylemler sırasında sosyal medyadan yaptığı paylaşımları sınırlandırmayı reddeden Facebook CEO'su Zuckerberg, reklam gelirlerinin düşmesi ile 7,2 milyar dolar kaybetti.

Zuckerberg'e 'Trump' faturası: 7,2 milyar dolar kaybetti

ABD’de polis şiddetiyle öldürülen George Floyd için yapılan eylemler sırasında sosyal medyadan şiddet içerikli açıklamalarda bulunan Başkan Donald Trump’ın paylaşımlarını silmediği için onlarca şirket Facebook’tan reklamlarını geri çekti.

ABD’nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde polis memuru Derek Chauvin tarafından gözaltına alındığı sırada öldürülen siyahi George Floyd için başlayan protestolara ilişkin ABD Başkanı Donald Trump, “Yağma başlarsa ateş açarız” açıklamasında bulunmuştu. Trump’ın bu sözleri üzerine Twitter, tarihte ilk kez bir devlet başkanının paylaşımını ‘şiddet içerdiği’ gerekçesiyle sınırlandırmıştı

Facebook’tan da Trump’a yönelik benzer bir hamle beklenmiş ancak Facebook CEO’su Mark Zuckerberg söz konusu paylaşımının Facebook kurallarını ihlal etmediğini belirterek paylaşımı silmeyi ya da sınırlandırmayı reddetmişti.

7,2 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

ABD’de onlarca şirket, paylaşımın silinmemesi üzerine Facebook’tan reklamlarını geri çekti. Bu adımın da finansal olarak Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e yansıdığı ifade edildi.

Facebook’un hisselerinin yüzde 8,3 değer kaybettiği ve Zuckerberg’in servetinden 7,2 milyar dolar kaybettiği ve toplam servetinin 82,9 milyar dolara düştüğü ifade edildi. Öte yandan, Zuckerberg’in dünyanın en zenginleri listesinde de 4’üncü sıraya gerilediği aktarıldı.