Zonguldak'ta iş cinayeti

Zonguldak'ta aydınlatma direği montajı yaparken elektrik akımına kapılan 3 işçiden Namık Canbaz yaşamını yitirdi. İşçilerin çalışma izni bitmiş olmasına rağmen taşeron şirket tarafından gece yarısı mesaiye devam ettirildiği öne sürülüyor.

Zonguldak'ta iş cinayeti

Olay gece 03.00 sularında Müftü Mahallesi İbrahim Efe Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Başkent Elektrik Dağıtım Merkezinin Taşeron firmalarından MET Enerji A.Ş. çalışanları, aydınlatma direği dikimi için çalışma başlattı. Bu sırada, vinç yardımı ile yerine konmak istenen direk, orta gerilim (OG) hattına çarptı.

Çarpma esnasında direği tutan işçilerden Namık Canbaz (32) ile Mesut Akkaya (34) ve Memduh Karadeli elektrik akımına kapıldı. İşçilerden Mesut Akkaya ve Memduh Karadeli ve ismi alınamayan bir işçi akımdan kurtulurken, Namık Canbaz ise akımdan kurtulamadı. Kısa süre sonra akımdan kurtulan Canbaz için sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen 112 ekipleri Namık Canbaz’a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Namık Canbaz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Diğer 3 işçi ise yapılan tedavilerinin ardından taburcu oldu.

İZİNSİZ ÇALIŞTIRILDILAR

Yerel Pusula gazetesindeki iddiaya göre Başkent Elektrik şirketinin taşeron firması olarak görev yapan MET Enerji A.Ş.’nin gece 23.40’a kadar çalışma izni bulunuyordu. Taşeron firmanın buna rağmen devam ettirdiği çalışmadan Başkent Elektrik’in ise “haberi olmadığı” öne sürülüyor.

Konuyla ilgili olarak MET Enerji A.Ş. firmasından açıklama beklenirken, yaşanan olayla ilgili 3 işçi ile birlikte toplam 5 kişi ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.