Zonguldak Alaplı'da bulunan iplik fabrikasında vaka sayısı artıyor

Zonguldak Alaplı'da 800 çalışanı bulunan iplik fabrikasında vaka sayısı artıyor. 15 fabrika çalışanı ile birlikte 5'i de ailelerinden olmak üzere pozitif vaka sayısı 20'ye yükseldi.

Zonguldak Alaplı'da bulunan iplik fabrikasında vaka sayısı artıyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki iplik fabrikasında 15 fabrika çalışanı ile birlikte 5’i de ailelerinden olmak üzere pozitif test sayısı 20’ye yükseldi.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ve diğer ilgili kurum temsilcileriyle yaptıkları toplantıda bazı kararlar aldıklarını açıkladı.

Kaymakam Yılmaz, fabrikada çalışan işçi ve ailelerinin evlerinde izolasyona alındığını ve gözlem altında tutulduklarını belirterek, “İlçemizde faaliyet gösteren iplik fabrikasında ilk olarak 21 Mayıs’ta ortaya çıkan koronavirüs pozitif vaka sayısı, son alınan test sonuçlarıyla birlikte 15’i fabrika çalışanı, 5’i de ailelerinden olmak üzere 20’ye yükselmiştir. Bu kişilerin, hastanedeki tedavileri ve 14 günlük karantina süreçleri devam ediyor. Aldığımız karar doğrultusunda, ön tedbir olarak iplik fabrikasında çalışan toplam 800 kişiye, aynı evi paylaştıkları veya temas ettikleri aile fertleriyle birlikte, sosyal hayatta bulaş riskini önleyici bir tedbir olarak 1 Haziran tarihine kadar ev izolasyonu uygulayacağız. Kolluk kuvvetlerimizle ev izolasyonunun denetimini sağlayacağız. Sokağa çıkma yasağına uymayanlara 3 bin 200 TL para cezası uygulanacaktır” dedi.