Ziya Selçuk'un İmam Hatip sevinci

"Anadolu İmam Hatip Liselerinin %99,8’si doldu ve yerleşen öğrencilerimizin %87’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleştiler."

Ziya Selçuk'un İmam Hatip sevinci

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonucunda öğrencilerin tercihleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Selçuk, İmam Hatip Liselerinin yüzde 99,8’inin dolduğunu belirtti.

Selçuk, “Anadolu İmam Hatip Liselerinin %99,8’si doldu ve yerleşen öğrencilerimizin %87’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleştiler” ifadelerini kullandı.

Selçuk’un sosyal medya paylaşımları şöyle:

“Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarını açıkladık. Liseye başlayacak öğrencilerimize şimdiden okullarınıza hoş geldiniz diyorum.

Sınavla öğrenci alan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Anadolu Liseleri %100 doldu. Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerimizin %99’u ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu lisesine yerleştiler.

Anadolu İmam Hatip Liselerinin %99,8’si doldu ve yerleşen öğrencilerimizin %87’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleştiler.

Sınavsız yerleştirmenin birinci adımında öğrencilerimizin%92’si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Sınavsız yerleşen öğrencilerin yarısı birinci tercihine yerleşti. Yerleşemeyen veya yerleştikleri okulları değiştirmek isteyen öğrenciler için süreç devam ediyor

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin %82’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir MTA lisesine yerleştiler. Bu liselere yerleşen öğrencilerin sayısı 2019 yılına göre %40 arttı. Meslek liselerimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler.”