Ziya Selçuk nereye koşuyor?

“Üniversite öğrencisi sayısı çoksa o ülkede sorun vardır. Herkes üniversite okumak zorunda değil”

Ziya Selçuk nereye koşuyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Konya’da katıldığı bir açılışta ‘kendisine el sallayarak seslenen öğrenciler’in yanına ‘koşarak’ gitti. AKP’li yayın organları Selçuk’un bu hareketinin büyük takdir topladığını yazdı. Çocuklara koşan Bakan Selçuk’un onlar için “Sanayici bizden nitelikli ara iş gücü istiyor. Herkes üniversiteli olmak zorunda değil. ‘Sen ağa ben ağa, bu inekleri kim sağa’ durumu var yani” düşüncelerini görmezden gelerek, ‘sıcakkanlı’ ve ‘enerjik’ oluşunun altı çizildi.

Milli Eğitim Bakanı Konya’ya Seyit Ulugülyağcı İmam hatip Ortaokulu’nun açılışını yapmak üzere gelmişti. Selçuk, açılış yapacağı okulun hemen yanındaki Selçuk Rebii Karatekin Ortaokulu’nun bahçesinden kendisine el sallayan çocukları görünce onlara doğru koşmaya başladı.

Bakan Selçuk koşunca, yanında bulunan Vali, Belediye Başkanı ve il protokolü de koşmaya başladı.

Ziya Selçuk’un Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye’nin ‘ara insan gücüne’ olan ihtiyacını dillendirdiği bugün basında yer bulmuştu.

İşte Bakan Selçuk’un koşa koşa yanlarına gittiği çocuklar için düşüncesi:

‘Kabinede de dile getirdim. Herkes üniversiteye gitmek zorunda değil. ‘Okumayan çocuğu meslek lisesine göndereyim’ algısını yıkmalıyız. Dönüşümü sektörle birlikte, istihdam ihtiyacına göre gerçekleştireceğiz. Sanayici bizden nitelikli ara iş gücü istiyor. Herkes üniversiteli olmak zorunda değil. ‘Sen ağa ben ağa, bu inekleri kim sağa’ durumu var yani.”

Selçuk daha önce de benzer bir açıklama yaparak, “Üniversite öğrencisi sayısı çoksa o ülkede sorun vardır. Herkes üniversite okumak zorunda değil” demişti.