Zihinsel engelli kızına cinsel istismarda bulunan 'baba' 15 yıl hapis cezası aldı, 4 ay sonra salıverildi!

Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı suçundan 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan adam, sadece 4 ay tutuklu kaldı, tutuksuz yargılandı ve hâlâ tutuklanmadı

Zihinsel engelli kızına cinsel istismarda bulunan 'baba' 15 yıl hapis cezası aldı, 4 ay sonra salıverildi!

Çocuklar okula gidebilsin diye Sakarya Kocaali’de yaşayan aile, Karasu ilçesinde başka bir ev daha tutuyor. Annesi ve babası da zaman zaman ilçedeki bu eve geliyor. Zihinsel engelli Leyla’nın abisinin okulda olduğu saatlerde, babasının annesinden gizli olarak bu eve sık sık gidip geldiği ve Leyla’yı defalarca istismar ettiği sonradan ortaya çıkıyor.

Artı Gerçek’ten Melis Alphan’ın  bugünkü “Kızını cinsel istismardan 15 yıl hapis cezası aldı ama serbest!” başlıklı köşe yazısında Leyla ve 15 yıl hapis cezası alıp 4 ayın ardından serbest kalan ‘babasını’ konu alıyor.

Çocuğun, cinsel istismarda bulunan ‘babası’ tarafından olayı kimseye anlatmaması için tehdit edildiğini belirtilen yazıda şu ifadelere yer veriliyor:

“Leyla babasından, Leyla’nın annesi de eşinden şikâyetçi oluyor. Leyla ifadesinde şöyle diyor: ‘Babam her zaman içki içer, kumar oynar, annemi döver, bağırır çağırır. Bir kez kürekle kafasına vurdu. Bana da kaç defa vurdu. Bazen sopayla vuruyordu. Babam bu yaşıma kadar yatağa zorla yatırıyordu. Her tarafıma dokunuyor, zorla tecavüz ediyordu. Bilgisayardan açık açık şeyleri açıyor, benim üzerimde uyguluyordu. Ben küçükken anneme anlatmıştım. Babam bana ‘Annene anlatırsan seni de cezaevine atarlar, beni de’ dedi. Ama ben yine anneme anlattım.”

Öte yandan zanlı olan erkek savunmasında, kızıyla bazen yalnız kaldıklarını, çocukların evinde porno videoları yalnız başına izlediğini, kızına izletmediğini, iddia edildiği gibi kızına herhangi bir cinsel eylemde bulunmadığını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini beyan ediyor.

Yazısının sonunda ise yargıdaki cezasızlık hali şu şekilde ifade ediliyor:

“Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı suçundan 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldı. Şu anda dosya istinafta. Ama inanır mısınız, bu cezayı alan adam sadece 4 ay tutuklu kaldı. Özetle, tutuksuz yargılandı ve halen tutuklanmadı. Hem de mahkeme heyet başkanı ve iki üye de kadın olmasına rağmen… Ses kaydına, çarşaftaki ve halıdaki sperme rağmen…”