Zenginlere seyahat yasağı yok: Belgelerini VIP araç şirketleri ayarlıyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın aktardığına göre VIP araç kiralama şirketleri, ilçeye gelmek isteyenler için seyahat serbestisi çıkartıyor. Belgelerden bazıları da 'yetki sahibi' tanıdık isimlerden alınmış.

Zenginlere seyahat yasağı yok: Belgelerini VIP araç şirketleri ayarlıyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, VIP araç kiralama şirketlerinin şehirlerarası seyahat yasağını delmenin bir yolunu bulduğunu söyledi.

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde Ahmet Aras’ın konuyla ilgili açıklamalarına yer verdi. “Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın aktardığına göre özel kiralama, VIP yolcu taşıma hizmeti veren bazı şirketlerin araçlarına kentte sıklıkla rastlanır olmuş.” diyen Sarıkaya’nın aktardığına göre, yaşanan yoğunluğun nedenini öğrenen Aras’ın açıklamaları şöyle oldu:

“İstanbul’dan gelenlerden duyduk; madem VIP araç kiralama şirketleri kendileri ile seyahat edilmesi halinde seyahat yasağını delip izin belgesi almanın yolunu bulmuşlar. VIP araç kiralama şirketlerine gideceği yerin adresi, TC kimlik numarası ve bilgilerini gönderiyorlarmış. Şirket de seyahat serbestisi için gereken izinleri aldıktan sonra İstanbul’dan kapılarının önünden müşteriyi alıp, Bodrum’a kadar getiriyormuş. Çoğu bu yolla gelmiş. Bazıları da izin verme yetkisine haiz tanıdık bildik makam sahiplerinden edinmiş…”

Sarıkaya, durumunu “Bir zamanlar İstanbul’da çakar lambalı araçlar gibi, şimdi de anlaşılıyor ki çakar izinli VIP’ler çıkmış…” diyerek yorumladı.