Zaman kod adlı FETÖ itirafçısı: Hablemitoğlu suikastını da cemaat yaptı

FETÖ davasında gizli tanık olarak dinlenen ‘Zaman’ kod adlı kişi “Erdoğan’ın attan düştüğü gün, o ata çeşitli ilaçlar verdiler. Amaçları Erdoğan’ı attan düşürüp boynunun kırılmasıydı” iddiasında bulundu.

Zaman kod adlı FETÖ itirafçısı: Hablemitoğlu suikastını da cemaat yaptı

FETÖ davasında ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçuyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan ve ilk kez hakim karşısına çıkan Yusuf Bekmezci’nin davası görüldü.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla gizli tanık olarak dinlenen ‘Zaman’ kod adlı kişi birbirinden değişik iddialar ortaya attı.

“KANSIZ DARBE PLANLIYORDU”

Gizli tanığın ifadesi şöyle;

  • 15 Temmuz darbe girişimi 2010’lu yıllardan beri biliniyordu. Darbenin nasıl olacağı Fetullah Gülen tarafından tarihine kadar bildirildiği toplantılar yapılmıştı. Fethullah Gülen, kansız bir darbe planlıyordu.
  • Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi gitmesi için MİT operasyonu ve 17-25 Aralık operasyonlarını düzenlediler. Erdoğan, Başbakan iken birçok kez suikast girişiminde bulundular. En sonunda darbenin kanlı olmasına karar verdiler.
  • Fetullah Gülen, ‘Stadyumlar kanla dolacak’ dedi. 5 bin kişilik bir liste hazırlandı. Bu listede kimin stadyumda infaz edileceği, kimin cezaevine gönderileceği yazılıydı. Darbeye karşı çıkan kişiler infaz edildi.
  • İsmini hatırlamadığım Marmara Üniversitesi’nden bir profesör Fethullah Gülen’in yaptıklarına karşı çıktığı için kaza süsü verilerek öldürüldü. Hablemitoğlu suikastını da cemaat yaptı.
  • Erdoğan’ın attan düştüğü gün, o ata çeşitli ilaçlar verdiler. Amaçları Erdoğan’ı attan düşürüp boynunun kırılmasıydı. Erdoğan için sıralı zehir kullandıklarını da biliyorum.
  • Bunlar Türkiye’yi bir sıçrama tahtası olarak görüyordu. Sonraki hedefleri ise Orta Asya ile Amerika’yı ele geçirmekti.  Zaten Amerika’yı ele geçirdiklerinde tüm dünyayı ele geçirmiş olacaklardı. Örgüt ABD’de çok güçlüdür.