'Yurttaşlar kira ödeyemez hale geldi': Acil düzenleme çağrısı

CHP Gaziantep Milletvekili, kentteki ev fiyatları ve ev kiralarının kontrolsüz bir şekilde arttığını dile getirerek acil düzenleme çağrısı yaptı.

'Yurttaşlar kira ödeyemez hale geldi': Acil düzenleme çağrısı

Koronavirüs salgını sonrası işsiz kalan ya da ücretsiz izne çıkarılarak sefalete mahkum edilen emekçiler, mevcut hayat pahalılığının yanında fahiş oranda artan ev fiyatları karşısında da çaresiz kalıyor. Yüzbinlerce emekçinin yaşadığı, önemli sanayi ve ticaret merkezi Gaziantep’te de durum en ağır şekilde kendini gösteriyor.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, konuyu Meclis gündemine taşıyarak “acil bir önlem alınması” için çağrıda bulundu. Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada “Gaziantep’in en büyük sorunlarından biri konut kira fiyatlarının yüksek olmasıdır. İlimize şehir dışından gelen öğrenciler, memurlar, öğretmenler, esnaflar, polis ve askerler ev kiralarının yüksek olmasından kaynaklı maddi sıkıntı yaşamakta ve ev bulamamaktadır.” diyen Kaplan “Pandemiden sonra maddi anlamda oldukça zor günler geçiren dar gelirli vatandaşlarımız da faturaların altında ezilirken, kiralarını ödeyemeyecek duruma gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Konut kredi faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte bu durumdan yararlanmak isteyen fırsatçıların ev fiyatlarını 100 -200 bin TL birden arttırdığına dikkat çeken Kaplan, “Kontrolsüz şekilde artan ev kiraları ve ev satış fiyatlarına acil bir düzenleme getirilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımız daha fazla mağdur edilmemelidir.” diye konuştu.