Yurttaşlar çığ altında, Erdoğan mitingde!

Erdoğan, onlarca kişinin çığ altında can verdiği günde partisine seçimlerde "rekor" oy veren Delice'de bir miting düzenledi.

Yurttaşlar çığ altında, Erdoğan mitingde!

Van’da yaşanan büyük çığ faciasında şimdiye dek 33 kişi hayatını kaybettiği, kayıpları arama çalışmalarının ise devam ettiği açıklanırken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise programını bozmayıp miting düzenledi.

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin “rekor” oyla seçim kazandığı Kırıkkale’nin Delice ilçesine giderek kendi deyimiyle “şükran” borcunu ödedi.

Konuşmasında partisinin icraatlarını anlatan AKP Genel Başkanı, Kırıkkale’nin her ilçesinden kendileri için “dua” etmelerini isteyip şöyle devam etti:

“Bizim arkamızda sizler olursanız Allah’ın izniyle çözemeyeceğimiz sorun, aşamayacağımız engel kalmaz. Hep söylediğim gibi; en büyük gücümüz, birliğimizdir, beraberliğimizdir, kardeşlerimizdir, dayanışmamızdır. Ne diyorum, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Kardeşlerim, sizlerden aramıza kimsenin girmesine izin vermemenizi istiyorum.”

“Ah kardeşlerim ah. Şu Elazığ ve Malatya depreminde eğer o şehir hastanelerimiz olmasaydı biz orada ne felaket yaşardık biliyor musunuz? Ama oraya gittiğimde, o modern şehir hastanelerimizde ben enkazların altından çıkarılıp getirilen kardeşlerimizi görünce huzura erdim. Çünkü hepsi huzurluydu. Ameliyathanelerde gerekli operasyonlar yapılmış ve kardeşlerimiz gayet temiz, hijyenik şartlara haiz odalarında yakınlarıyla, refakatçisiyle yatıyordu. İşte modern Türkiye bu. Biz Malatya’da, Elazığ’da, her yerde bunu yaptık.”

Bahçesaray ilçesindeki çığdan gelen haberi de kısa bir ifadeyle paylaşan Erdoğan, “Hayatını kaybedenlerin sayısı 33 oldu. Allah rahmet eylesin. Maalesef çığ, heyelan, bütün bunlar hep tehditler.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın programına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.