Yurttaki deprem çatlaklarını duyuran öğrencilere anonsla tehdit!

Siirt Hassa Hatun Kız Yurdu’nda kalan öğrenciler, Elazığ depreminin etkisi ile yurtta oluşan çatlakları fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştıkları için yurttan atılmakla tehdit edildi.

Yurttaki deprem çatlaklarını duyuran öğrencilere anonsla tehdit!

Siirt Hassa Hatun Kız Yurdu’nda kalan öğrencilere, Elazığ depreminden sonra yurt binasında meydana gelen çatlakları fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştıkları için yurttan atılma tehdidi geldi.

Gün içinde sık sık anons sistemi ile öğrencilere duyuru yapan yurt yönetiminden yapılan anonsta, oluşan çatlaklara rağmen yurdun tehlike oluşturmadığı savunularak şu ifadelere yer verildi:

“Elazığ’da yaşanan deprem sonrası bazı öğrenciler tarafından yurdumuzun yıkılacağı söylentileri sosyal medyada yayılarak öğrencilerin tedirgin olmalarına sebep olmuştur. Ancak Siirt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemenin yanı sıra, bina ile ilgili çekilen fotoğrafların ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılan değerlendirme sonucunda yurt binasının tüm taşıyıcı unsurlarında herhangi bir çatlağın olmadığından, bir tehlikenin söz konusu olmadığı anlaşılmıştır. Sosyal medyada asılsız haber veren ve paylaşan öğrencilerimizin yurt idare ve işletme yönetmeliğine göre suç işledikleri ve bu suçun yurttan süresiz çıkarma cezası kapsamına girdiği gibi, bu suçtan yurttan atılan öğrencilerin burs ve öğrenim kredilerinin de kesileceğinin bilinci içerisinde olmaları önemle duyurulur.”