Yunanistanlı sanatçılardan İbrahim Gökçek için imza kampanyası

Malamas Sokratis, Papakonstantinou Thanasis, Delivorias Fivos, Ypogeia Revmata ve Mystakidis Dimitris gibi Yunanistanlı sanatçıların da imza koyduğu açıklamada kısa süre önce hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek de anıldı.

Yunanistanlı sanatçılardan İbrahim Gökçek için imza kampanyası

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 322 gündür ölüm orucunda bulunuyor ve sağlık durumu giderek ağırlaşıyor. Bugün, Gökçek’in nabzının yavaşladığı ve konuşma güçlüğü yaşadığı öğrenilmişti.

Halkın Hukuk Bürosu, “Talepleri çok basit. 1- Konser günü verilsin, 2- Tutsak Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın. Yani sadece kendi hukukunuzu uygulayın, İbrahim’in de katili olmayın! #İbrahimÖlüyorYAŞAT” diyerek hükümete bir kez daha çağrı yapmıştı.

Yunanistanlı sanatçılar da hem Grup Yorum’a hem de Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’e desteklerini açıkladılar. Sanatçılar Gökçek için imza kampanyası başlatırken, 500’ün üzerinde Yunanistanlı sanatçının imzaladığı çağrı metni Yunanistan Türkiye Konsolosluğuna gönderildi.

Malamas Sokratis, Papakonstantinou Thanasis, Delivorias Fivos, Ypogeia Revmata ve Mystakidis Dimitris gibi Yunanistanlı sanatçıların da imza koyduğu açıklamada kısa süre önce hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek de anıldı.

İMZALAR KONSOLOSLUĞA İLETİLDİ

30 Nisan günü Türkiye Konsolosluğuna iletilen Yunanistanlı sanatçıların süreçle ilgili açıklaması şöyle:

“BASIN AÇIKLAMASI

Perşembe, 30 Nisan 2020

Sanatçılara yönelik 16 Nisanda başlattığımız imza kampanyasında dağıttığımız «Grup Yorum bas gitaristi İbrahim Gökçek ile dayanışma» adlı metni, bügün e-mail’le Türkiye Konsolosluğuna gönderdik.

Yunanistan’da sanatçılar ölüm orucu direnişçisi İbrahim Gökçek ve müzik grubu Grup Yorum ile dayanışmada bulunuyor. Tüm işçiler için çok zor geçen bu süreçte, dayanışmanın bizim gücümüz ve silahımız olduğu mesajını gönderiyor.

İbrahim Gökçek mücadelesine devam ediyor. Dayanışma hareketi büyümeli. İmza kampanyasına devam ediyoruz. Şimdiye kadar 550 sanatçı imzaladı, 70 kişilik aydınlar grubu ve onlarca başka işçi. Sendikalara, derneklere ve diğer kitlesel kuruluşlara açıklama yayımlaması ve imza kampanyası başlatmasına çağırıyoruz. Ayrı olan ırmaklar buluşsun ve şiddetli dayanışma nehri olsun.

Dayanışmada bulunan sanatçılar,”

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

“Ölüm Orucu Eylemcisi İbrahim Gökçek ile Dayanışma Çağrısı!

Grup Yorum üyesi olan İbrahim Gökçek, 300 günü aşkın bir süredir ölüm orucunda. 3 Nisan’da 288 günlük ölüm orucu sonrasında İbrahim Gökçek’in eylem yoldaşı Helin Bölek şehit oldu. İbrahim Gökçek ölüm orucuna hala devam ediyor. Talepleri:

– Konser yasakları kalksın!

– Grup Yorum’un tüm üyelerini serbest bırakılsın ve onlara karşı açılan yasal takibatlar geri çekilsin!

– İdil Kültür Merkezi ve ofislerindeki polis baskınların durdurulsun!

– Grubun üyeleri “terörle mücadele” listesinden çıkarılsın ve tutuklama emirleri iptal edilsin!

“Halkı için şarkı söyleyemeyen, konser yapamayan bir sanatçı zaten ölü sayılır.”

İbrahim Gökçek – Helin Bölek

Gr.Musicians.for.Grup.Yorum@gmail.com”

Şu ana kadar 582 kişilik sanatçı ve aydının imzaları deklare edildi.