Yunanistan'dan Türkiye'ye: İlişkimiz 'zor ve tehlikeli' bir aşamadan geçiyor

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Meis Adası’na gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, "Türk liderliği ülkemiz üzerindeki baskıyı yoğunlaştırarak agresif açıklamalara yol açıyor” dedi.

Yunanistan'dan Türkiye'ye: İlişkimiz 'zor ve tehlikeli' bir aşamadan geçiyor

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Türk-Yunan ilişkilerinin “Zor ve tehlikeli” bir aşamadan geçtiğini söyleyerek, Ankara’dan gelen kışkırtıcı faaliyetlerin halklar arasında engelleri yükselttiği” uyarısında bulundu.

Yunan basınından Ekathimerini’de yer alan habere göre, Meis Adası’na ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Sakelaropoulou, “Türk liderliği ülkemiz üzerindeki baskıyı yoğunlaştırarak agresif açıklamalara yol açıyor” dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı sözlerine şu şekilde devam etti:

“On yıllardır Türkler ve Yunanlılar tarafından inşa edilen iyi komşuluk ilişkileri ve barış içinde bir arada yaşama sarsılıyor. Bu ilişkiyi ayıran aşılmaz sınırlar değil iletişim kanalları oldu. Türk liderliğinin saldırgan söyleminin tırmanması, halklar arasında engelleri yükseltir, şüphe ve düşmanlık yaratarak aralarındaki bağları sarsar.”

Meis’teki Savaş Müzesi’ni de ziyaret eden Yunanistan Cumhurbaşkanı, ‘Atina’nın uluslararası camia ve ortaklarıyla da sürekli iş birliği ve iletişimde olduğunu’ belirterek, ülkesinin diplomasi ve diyalog yolunu izlediğini öne sürdü.

Sakelaropulu, “Yunanistan’ın Türkiye ile diyaloğa uluslararası hukuk temelinde açık olduğunu ve kimseyi tehdit etmediğini” ileri sürerek, “Türkiye’nin Navtex’i yenilememesi doğru yönde bir adımdır. Hepimizin arzusu normallik ve sakinliğe geri dönmek olmalıdır” diye konuştu.