Yunanistan'dan Türkiye'nin Navtex ilanına tepki

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye tarafından ilan edilen Navtex'e tepki göstererek, "Barışı ve güvenliği tehdit eden bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'dan Türkiye'nin Navtex ilanına tepki

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye tarafından dün gece saatlerinde Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için ilan edilen Navtex’e tepki göstererek, “Bu, doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adımdır” ifadelerini kullanıldı.

Açıklamada, “Yunan kıta sahanlığı içerisinde bulunan Meis’in güneyinde, Yunanistan kıyılarından sadece 6.5 deniz mili uzaklıkta ilan edilen yeni Türk Navtex’i büyük bir gerilim hamlesidir” ifadelerine yer verildi.

Yunan Dışişleri ayrıca, Bakan Çavuşoğlu ile Dendias arasında gerçekleşen görüşme sonucunda atılan bu adımın Türkiye’nin ‘güvenilmez olduğunu gösterdiğini’ vurguladı ve “Türkiye’yi, kararını geri çağırmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre, 22 Ekim tarihine kadar ilan edilen Navtex sonucunda Oruç Reis, Türkiye ile Yunanistan arasında gerilime neden olan Meis adasının güneyinde görev yapacak. Oruç Reis’e ayrıca Ataman ve Cengizhan isimli gemiler de eşlik edecek.