Yunanistan: Sınırdaki 4 bin kişiyi geri çevirdik

Erdoğan, 18 bin kişinin sınır kapılarından geçtiğini, bu rakamın bugün 25 bine ulaşacağını açıklamıştı.

Yunanistan: Sınırdaki 4 bin kişiyi geri çevirdik

İdlib’deki operasyonların ardından gece yarısı otobüslerle sınıra taşınan düzensiz göçmenler sınırda Yunanistan’ın önlemiyle karşılaşınca geri dönmeye başladı.

Türkiye’den Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenlere sınır kapılarını açtığı duyurulmuştu. Ülkenin farklı yerlerinden kimi organizasyonlarla Edirne’ye götürülen göçmenler, Kastanies Sınır Kapısı’nda geçişlere izin vermeyen Yunanistan’ın sert müdahalesi ile karşılaşmıştı.

Yunanistan, düzensiz göçmenlere ilişkin yaptığı açıklamada, 4 bin kişi geri çevrildiğini açıkladı.

Türkiye’nin sınırdaki denetime yönelik kararının ardından Yunanistan ve Bulgaristan’da alarm verilmişti. Yunanistan’dan yapılan son açıklamada, ülkeye giriş yapmaya çalışan 4 bin kişinin geri çevrildiği duyuruldu.

Atina’dan da konuyla ilgili son gelişmelere dair açıklama geldi. Reuters’ın geçtiği son dakika haberine göre Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas sınırdaki durumla ilgili son sayıları paylaştı.

Petsas, “Hükümet sınırları korumak için elinden geleni yapacak” derken, son 24 saatte ülkeye girmeye çalışan 4 bin kişiyi geri çevirdiğini öne sürdü.

Erdoğan, 18 bin kişinin sınır kapılarından geçtiğini, bu rakamın bugün 25 bine ulaşacağını açıklamıştı:

“Ne dedik aylar önce “Böyle giderse kapıları açmak zorunda kalacağız” İnanmadılar. Biz dün ne yaptık? Kapıları açtık, bu sabah itibariyle 18 bin oldu. Bugün herhalde 25 bin 30 bini bulabilir. Biz bu kapıları bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız ve bu devam edecek. Neden? AB sözünde durması lazım. Sözünü tutması lazım. Biz bu kadar mülteciyi bakmak, onları beslemek durumunda değiliz. Eğer dürüstseniz, samimiyseniz o zaman siz de buradan bir paylaşımda bulunacaksınız. Bulunmadığınız takdirde biz bu kapıları açarız.”