Yunanistan Ortodoks Kilisesi: Ayasofya'yı camiye çevirmeye cesaret edemezler

Yunanistan Ortodoks Kilisesi, Türkiye'nin Ayasofya'yı cami yapacak cesarete sahip olmadığını, Türkiye'nin oyun oynadığını söyledi.

Yunanistan Ortodoks Kilisesi: Ayasofya'yı camiye çevirmeye cesaret edemezler

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya Müzesi’nin camiye çevrilmesi talebiyle ilgili tartışmalara Yunanistan Ortodoks Kilisesi Lideri, Atina ve Yunanistan Başpiskoposu Ieronymos da katıldı.

Türkiye’nin Ayasofya’yı camiye dönüştürmeye cesaret edemeyeceğini, sadece konu üzerinden oyun oynadığını söyledi.

Başpiskopos Ieronymos, Yunanistan’dan yayın yapan Mesogeios televizyonunda Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi olasılığıyla ilgili soru karşısında, “Ellerine geçen her oyunu oynuyorlar. Bu da bir oyun. Bunu gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Ayasofya’nın camiye çevrilmesi konusuyla ilgili eleştiriler konusunda son olarak “Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmek hakikatlere sırt dönmek demektir. Ayasofya’ya konusunda ülkemize yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşımaktadır. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmeye çalışmak hakikatlere sırt dönmek demektir” ifadelerini kullanmıştı.